ÇOCUK OYUN GRUBU VE DIŞ MEKÂN KONDİSYON ALETLERİ SATIN ALINACAKTIR
SEYHAN BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ
ÇOCUK OYUN GRUBU VE DIŞ MEKÂN KONDİSYON ALETLERİ ALIMI alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İhale Kayıt Numarası : 2017/251208
1-İdarenin
a) Adresi : DÖŞEME MAHALLESİ TURHAN CEMAL BERİKER BULVARI 89 SEYHAN SEYHAN/ADANA
b) Telefon ve faks numarası : 3224324367 - 3224361832
c) Elektronik Posta Adresi : [email protected]
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa) : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/
2-İhale konusu malın
a) Niteliği, türü ve miktarı :
62 kalem çocuk oyun grubu ve kondisyon aletleri alımı
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Teslim yeri : SEYHAN İLÇE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖSTERECEĞİ MUHTELİF PARKLAR.
c) Teslim tarihi : Sözleşmenin imzalanmasına müteakip işe başlanacak olup işin süresi 30 takvim günüdür.
3- İhalenin
a) Yapılacağı yer : SEYHAN İLÇE BELEDİYESİ ENCÜMEN SALONU
b) Tarihi ve saati : 05.07.2017 - 09:00
4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1 Bankalardan temin edilecek belgeler
Teklif edilen bedelin % 10 dan az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi kredisini veya gayrinakdi kredisini ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösterir banka referans mektubu,
Bu kriter mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunularak sağlanabilir.
4.2.2. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri:
a) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olan istekliler yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini,
b) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olmayan istekliler, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin sağlandığını göstermek üzere serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından standart forma uygun olarak düzenlenen belgeyi sunar.
Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;
a) Cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması,
b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olması,
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olması ve belirtilen üç kriterin birlikte sağlanması zorunludur.
Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.2.3. İş hacmini gösteren belgeler:
a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu,
b) Taahhüt altında devam eden mal satışlarının gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen mal satışlarının parasal tutarını gösteren, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yılda düzenlenmiş faturalar,
Bu belgelerden birinin sunulması yeterlidir.
Bu belgelerdeki tutarların, toplam ciro için, isteklinin teklif edeceği bedelin % 25 inden, taahhüt altında devam eden işlerin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen işlere ilişkin mal satışlarının parasal tutarının ise teklif edilen bedelin % 15 inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.
Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayan istekliler, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde belgeleri sunulan son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1.
4.3.1.1. Standarda ilişkin belgeler:
MEVCUT RESİMLER ÖRNEK OLUP, OYUN GRUBUNDA KULLANILAN PARÇALARIN EN AZ TEKNİK ŞARTNAME VE PLANDAKİ PARÇALARI KARŞILAMASI ESASTIR.
a. Teknik şartnamede yer alan oyun grupları ve spor kondiyon aletleri ile ilgili aşağıda istenen ürün uygunluk belgeleri Türk Standartları Enstitüsü kurumundan alınmış olmalıdır.
b. TS EN 1176-1 ( Oyun Alanı Elemanları-Bölüm 1: Genel Güvenlik Kuralları ve Deney Yöntemleri)
c. TS EN 1176-2 ( Oyun Alanı Elemanları-Bölüm 2: Salıncaklar İçin Özel Güvenlik Kuralları ve Deney Metotları )
d. TS EN 1176-3 ( Oyun Alanı Elemanları-Bölüm 3 Kaydıraklar İçin İlave Özel Güvenlik Kuralları ve Deney Metotları ) Teknik Şartnamede talep edilen oyun gruplarının sunulan TSE evrağındaki modeller arasında olmalıdır.)
e. TS EN 1176-5 ( Oyun Alanı Elemanları-Bölüm 5: Atlı Karıncalar İçin İlave Özel Güvenlik Kuralları ve Deney Yöntemleri)
f. TS EN 1176-6 ( Oyun Alanı Elemanları-Bölüm 6: Sallanma Elemanları İçin İlave Özel Güvenlik Kuralları ve Deney Yöntemleri)
g. TS EN 16630 Sabit olarak kurulmuş açık hava egzersiz ekipmanları- Güvenlik gereklilikleri ve test metotları
h. TS 12427 ( Yetkili servisler – Oyun, spor ve av amaçlı alet ve makineler için – Kurallar ( HİZMET YETERLİLİK BELGESİ )
i. Elektrostatik toz boya işlemine tabi tutulmuş metal ürünlerin “TSE EN ISO 9227 ve TSE EN ISO 12944-6” standartları gereğince açık hava şartlarında korozyona karşı dayanıklı olduğunu gösteren 480 saatlik olumlu, Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
j. Elektrostatik toz boya işlemine tabi tutulmuş metal ürünlerin TS EN 71-3: 2013+A1:2014-12 standartları gereğince çocuk sağlığına zararlı madde içermediğini gösteren olumlu, Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
k. Polietilen ürünlerin ISO 105 B02:1994 standartları gereğince renk solmasına karşı dirençli “Işık haslığı skala değeri sunucu: 6 ve 6+” olduğunu gösteren, Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
l. Polietilen ürünlerin TS EN 71-2+A1:2014-04 Standartları gereğince Yanmazlık deneyi olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
m. Polietilen ürünlerin “TS EN 71-3: 2013+A1:2014-12” standartları gereğince çocuk sağlığına zararlı madde içermediğini gösteren olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
n. Oyun grubunda kullanılan Ahşap Kompozit ürünlerin AfPS GS 2014:01 normuna uygun PAH testi olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
o. Oyun grubunda kullanılan Ahşap Kompozit ürünlerin TS EN 71-2+A1:2014-04 Standartları gereğince Yanmazlık deneyi olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
p. Oyun grubunda kullanılan Ahşap Kompozit ürünlerin TS EN 71-3: 2013+A1:2014-12 standartları gereğince çocuk sağlığına zararlı madde içermediğini gösteren olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
q. Oyun grubunda kullanılan Ahşap Kompozit ürünlerin malzeme içeriğinde sağlığa zararlı fitalatların analizini gösteren olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
r. Metal üzeri plastisol kaplama içeriğinde Sağlığa zararlı Fitalatların analizini gösteren olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
s. Metal üzeri plastisol kaplama içeriğinde AfPS GS 2014:01 normuna uygun PAH Testini gösteren olumlu Türkçe deney raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
t. Polikarbonat şeffaf tüp kaydırak ürünlerin TS EN 71-2+A1:2014-04 Standartları gereğince Yanmazlık deneyi olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
u. Polikarbonat şeffaf tüp kaydırak ürünlerin TS EN 71-3: 2013+A1:2014-12 standartları gereğince çocuk sağlığına zararlı madde içermediğini gösteren olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
v. Üründe kullanılan ip ürünlerin TS EN 71-2+A1:2014-04 Standartları gereğince Yanmazlık deneyi olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
w. Üründe kullanılan ip malzemelerin AfPS GS 2014:01 normuna uygun PAH testi sonucunu gösteren olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
x. Yüklenici firmanın sahip olduğu TSE EN 1176-2 belgesinin malzeme içeriğinde “Polietilen ürünler için de geçerlidir.” ibaresinin bulunması zorunlu olup ayrıca polietilen salıncak oturağı için TSE laboratuvar onaylı muayene ve deney raporları, teklif dosyasında idareye sunulmalıdır.
y. Yüklenici firmanın sahip olduğu TSE EN 1176-2 belgesinin malzeme içeriğinde “Polietilen ürünler için de geçerlidir.” ibaresinin bulunması zorunlu olup ayrıca Ebeveyn salıncak oturağı için TSE laboratuvar onaylı muayene ve deney raporları, teklif dosyasında idareye sunulmalıdır.
z. Yüklenici firmanın sahip olduğu TSE EN 1176-2 belgesinin malzeme içeriğinde “Polietilen ürünler için de geçerlidir.” ibaresinin bulunması zorunlu olup ayrıca İkiz salıncak oturağı için TSE laboratuvar onaylı muayene ve deney raporları, teklif dosyasında idareye sunulmalıdır.
aa. ÜRETİCİ ÜRÜN SORUMLULUK SİGORTASI (Tasarım-Üretim ve montaj hatalarından dolayı oluşabilecek kazalar sebebiyle idareye açılabilecek tazminat davalarını karşılamak üzere kaza başına en az 2.000.000.00 TL teminat bedeli içeren sigorta poliçesi ihale dosyasında sunulacaktır.)
bb. Montaj işleri tamamlandıktan sonra ürünler, TSE uzmanı tarafından kontrol ettirilecektir. Tüm masraflar yüklenici tarafından karşılanacaktır.
cc. İdaremiz tarafından oluşturulan teknik şartnamede talep edilen tüm test ve deney raporları ihale dosyasında sunulacaktır.
İstekliler teklif edilecek ürünlerden 15. Kalemde yer alan 3 Kuleli 3 Kaydıraklı Kaya Figürlü Oyun Grubu ve 36. Kalemde yer alan Ebeveyn Salıncak’dan 1’er adet numuneyi ihale tarihinden 1 gün önce mesai saati bitimine kadar İdarenin göstereceği alana montaj yapacaktır.
Mevcut teknik şartnamede , idaremizin almayı amaçladığı ürünlere ait teknik özellikler, teknik çizimler, resimler , görüntüler vb. detaylar belirtilmiştir. İdaremiz ; oluşturduğumuz teknik şartnamede yazılı esaslara uymak şartıyla benzeri görüntüde “VEYA DENGİ” ürünler alabilir. Teknik şartnamede yazılı ölçüler min.ölçüler olup max.ölçüler serbest bırakılmıştır.( bkz MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 30.03.2009-RESMİ GAZETE SAYISI :27159/ mükerrer , RESMİ GAZETE TARİHİ :04.03.2009-Madde )
4.3.2. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğrafları ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları içeren doküman:
İstekliler teklif edilecek ürünlerden 15. Kalemde yer alan 3 Kuleli 3 Kaydıraklı Kaya Figürlü Oyun Grubu ve 36. Kalemde yer alan Ebeveyn Salıncak’dan 1’er adet numuneyi ihale tarihinden 1 gün önce mesai saati bitimine kadar İdarenin göstereceği alana montaj yapacaktır.
5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.
7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve 250 TRY (Türk Lirası) karşılığı SEYHAN İLÇE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İHALE ŞUBESİ adresinden satın alınabilir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları veya EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.
8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar SEYHAN İLÇE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜD. İHALE ŞUBESİ adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.
9. İstekliler tekliflerini, mal kalem-kalemleri için teklif birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her bir mal kalemi miktarı ile bu mal kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.
10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (yüz yirmi) takvim günüdür.
12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
13. Diğer hususlar:
İhale, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır.
Sıra No
Açıklama
Birimi
Miktarı
1
ÇOK FONKSİYONLU OYUN GRUBU
adet
1
2
3 KAYDIRAKLI AHŞAP KAPLI KOMPOZİT OYUN GRUBU
adet
1
3
AHŞAP KAPLI KOMPOZİT EBEVEYN SALINCAK
adet
1
4
AHŞAP KAPLI KOMPOZİT TAHTAREVALLİ
adet
1
5
2 KAYDIRAKLI MODÜLER TIRMANMA
adet
1
6
3 KAYDIRAKLI MODÜLER TIRMANMA
adet
1
7
4 KAYDIRAKLI ROBOT FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
2
8
5 KAYDIRAKLI ROBOT FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
9
3 KAYDIRAKLI TREN FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
10
3 KULELİ 4 KAYDIRAKLI TREN FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
11
4 KULELİ 4 KAYDIRAKLI TREN FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
12
5 KAYDIRAKLI TREN FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
13
4 KAYDIRAKLI ORMAN FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
14
3 KULELİ 3 KAYDIRAKLI HAYVAN FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
15
3 KULELİ 3 KAYDIRAKLI KAYA FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
16
PRAMİT ÇATILI 6 KAYDIRAKLI OYUN GRUBU
adet
2
17
7 KULELİ 5 KAYDIRAKLI FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
18
3 KULELİ 4 KAYDIRAKLI KALE FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
19
5 KULELİ 4 KAYDIRAKLI KALE FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
20
7 KULELİ 5 KAYDIRAKLI KALE FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
21
7 KULELİ 7 KAYDIRAKLI KALE FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
22
3 KULELİ 3 KAYDIRAKLI ŞAPKA ÇATI FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
23
3 KULELİ 4 KAYDIRAKLI ŞAPKA ÇATI FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
24
4 KULELİ 5 KAYDIRAKLI ŞAPKA ÇATI FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
9
25
2 KULELİ 4 KAYDIRAKLI KLASİK OYUN GRUBU
adet
1
26
3 KULELİ 4 KAYDIRAKLI KLASİK OYUN GRUBU
adet
1
27
TÜP KAYDIRAKLI TIRMANMA OYUN GRUBU
adet
2
28
KÜP TIRMANMA OYUN GRUBU
adet
1
29
BURGULU TIRMANMA OYUN GRUBU
adet
1
30
İPLİ+DUVAR TIRMANMA
adet
1
31
2 Lİ KLASİK SALINCAK
adet
55
32
2 Lİ MOTOR FİGÜRLÜ SALINCAK
adet
2
33
2 Lİ MOTOR FİGÜRLÜ TEKLİ KLASİK SALINCAK
adet
2
34
4 LÜ KLASİK SALINCAK
adet
2
35
2 Lİ MOTOR FİGÜRLÜ 2 Lİ KLASİK SALINCAK
adet
1
36
EBEVEYN SALINCAK
adet
3
37
İKİZ SALINCAK
adet
1
38
İP TIRMANMALI KLASİK SALINCAK
adet
3
39
İP TIRMANMALI MOTOR FİGÜRLÜ OTURAK SALINCAK
adet
1
40
İP TIRMANMALI İKİZ OTURAK SALINCAK
adet
1
41
HAYVAN FİGÜRLÜ TAHTAREVALLİ
adet
65
42
ATLI DÖNENCE
adet
2
43
UÇAN DÖNENCE
adet
7
44
OVAL BARFİKS
adet
1
45
POLİETİLEN TUTAMAKLI BARFİKS
adet
1
46
YETİŞKİN SPOR KONDİSYON ALETİ 6 LI
adet
12
47
SALINCAK OTURAĞI
adet
10
48
TAHTERAVALLİ OTURAĞI
adet
10
49
100 LÜK DALGALI
adet
5
50
100 LÜK DÜZ
adet
5
51
100 LÜK SAĞA EĞİK
adet
2
52
100 LÜK SOLA EĞİK
adet
2
53
100 LÜK 2 Lİ DÜZ
adet
2
54
150 LİK DALGALI
adet
5
55
150 LİK DÜZ
adet
5
56
150 LİK SPİRAL
adet
5
57
150 LİK 2 Lİ DÜZ
adet
2
58
150 LİK 2 Lİ SAĞA
adet
1
59
200 LÜK SPİRAL
adet
5
60
200 LÜK DÜZ
adet
5
61
250 LİK SPİRAL
adet
2
62
KAUÇUK
metrekare
2.000
SEYHAN BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ
ÇOCUK OYUN GRUBU VE DIŞ MEKÂN KONDİSYON ALETLERİ ALIMI alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:
İhale Kayıt Numarası : 2017/251208
1-İdarenin
a) Adresi : DÖŞEME MAHALLESİ TURHAN CEMAL BERİKER BULVARI 89 SEYHAN SEYHAN/ADANA
b) Telefon ve faks numarası : 3224324367 - 3224361832
c) Elektronik Posta Adresi : [email protected]
ç) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi (varsa) : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/
2-İhale konusu malın
a) Niteliği, türü ve miktarı :
62 kalem çocuk oyun grubu ve kondisyon aletleri alımı
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.
b) Teslim yeri : SEYHAN İLÇE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖSTERECEĞİ MUHTELİF PARKLAR.
c) Teslim tarihi : Sözleşmenin imzalanmasına müteakip işe başlanacak olup işin süresi 30 takvim günüdür.
3- İhalenin
a) Yapılacağı yer : SEYHAN İLÇE BELEDİYESİ ENCÜMEN SALONU
b) Tarihi ve saati : 05.07.2017 - 09:00
4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1 Bankalardan temin edilecek belgeler
Teklif edilen bedelin % 10 dan az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi kredisini veya gayrinakdi kredisini ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösterir banka referans mektubu,
Bu kriter mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunularak sağlanabilir.
4.2.2. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri:
a) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olan istekliler yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini,
b) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olmayan istekliler, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin sağlandığını göstermek üzere serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından standart forma uygun olarak düzenlenen belgeyi sunar.
Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;
a) Cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması,
b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olması,
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olması ve belirtilen üç kriterin birlikte sağlanması zorunludur.
Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.2.3. İş hacmini gösteren belgeler:
a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosu,
b) Taahhüt altında devam eden mal satışlarının gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen mal satışlarının parasal tutarını gösteren, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yılda düzenlenmiş faturalar,
Bu belgelerden birinin sunulması yeterlidir.
Bu belgelerdeki tutarların, toplam ciro için, isteklinin teklif edeceği bedelin % 25 inden, taahhüt altında devam eden işlerin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen işlere ilişkin mal satışlarının parasal tutarının ise teklif edilen bedelin % 15 inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.
Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayan istekliler, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde belgeleri sunulan son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1.
4.3.1.1. Standarda ilişkin belgeler:
MEVCUT RESİMLER ÖRNEK OLUP, OYUN GRUBUNDA KULLANILAN PARÇALARIN EN AZ TEKNİK ŞARTNAME VE PLANDAKİ PARÇALARI KARŞILAMASI ESASTIR.
a. Teknik şartnamede yer alan oyun grupları ve spor kondiyon aletleri ile ilgili aşağıda istenen ürün uygunluk belgeleri Türk Standartları Enstitüsü kurumundan alınmış olmalıdır.
b. TS EN 1176-1 ( Oyun Alanı Elemanları-Bölüm 1: Genel Güvenlik Kuralları ve Deney Yöntemleri)
c. TS EN 1176-2 ( Oyun Alanı Elemanları-Bölüm 2: Salıncaklar İçin Özel Güvenlik Kuralları ve Deney Metotları )
d. TS EN 1176-3 ( Oyun Alanı Elemanları-Bölüm 3 Kaydıraklar İçin İlave Özel Güvenlik Kuralları ve Deney Metotları ) Teknik Şartnamede talep edilen oyun gruplarının sunulan TSE evrağındaki modeller arasında olmalıdır.)
e. TS EN 1176-5 ( Oyun Alanı Elemanları-Bölüm 5: Atlı Karıncalar İçin İlave Özel Güvenlik Kuralları ve Deney Yöntemleri)
f. TS EN 1176-6 ( Oyun Alanı Elemanları-Bölüm 6: Sallanma Elemanları İçin İlave Özel Güvenlik Kuralları ve Deney Yöntemleri)
g. TS EN 16630 Sabit olarak kurulmuş açık hava egzersiz ekipmanları- Güvenlik gereklilikleri ve test metotları
h. TS 12427 ( Yetkili servisler – Oyun, spor ve av amaçlı alet ve makineler için – Kurallar ( HİZMET YETERLİLİK BELGESİ )
i. Elektrostatik toz boya işlemine tabi tutulmuş metal ürünlerin “TSE EN ISO 9227 ve TSE EN ISO 12944-6” standartları gereğince açık hava şartlarında korozyona karşı dayanıklı olduğunu gösteren 480 saatlik olumlu, Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
j. Elektrostatik toz boya işlemine tabi tutulmuş metal ürünlerin TS EN 71-3: 2013+A1:2014-12 standartları gereğince çocuk sağlığına zararlı madde içermediğini gösteren olumlu, Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
k. Polietilen ürünlerin ISO 105 B02:1994 standartları gereğince renk solmasına karşı dirençli “Işık haslığı skala değeri sunucu: 6 ve 6+” olduğunu gösteren, Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
l. Polietilen ürünlerin TS EN 71-2+A1:2014-04 Standartları gereğince Yanmazlık deneyi olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
m. Polietilen ürünlerin “TS EN 71-3: 2013+A1:2014-12” standartları gereğince çocuk sağlığına zararlı madde içermediğini gösteren olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
n. Oyun grubunda kullanılan Ahşap Kompozit ürünlerin AfPS GS 2014:01 normuna uygun PAH testi olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
o. Oyun grubunda kullanılan Ahşap Kompozit ürünlerin TS EN 71-2+A1:2014-04 Standartları gereğince Yanmazlık deneyi olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
p. Oyun grubunda kullanılan Ahşap Kompozit ürünlerin TS EN 71-3: 2013+A1:2014-12 standartları gereğince çocuk sağlığına zararlı madde içermediğini gösteren olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
q. Oyun grubunda kullanılan Ahşap Kompozit ürünlerin malzeme içeriğinde sağlığa zararlı fitalatların analizini gösteren olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
r. Metal üzeri plastisol kaplama içeriğinde Sağlığa zararlı Fitalatların analizini gösteren olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
s. Metal üzeri plastisol kaplama içeriğinde AfPS GS 2014:01 normuna uygun PAH Testini gösteren olumlu Türkçe deney raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
t. Polikarbonat şeffaf tüp kaydırak ürünlerin TS EN 71-2+A1:2014-04 Standartları gereğince Yanmazlık deneyi olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
u. Polikarbonat şeffaf tüp kaydırak ürünlerin TS EN 71-3: 2013+A1:2014-12 standartları gereğince çocuk sağlığına zararlı madde içermediğini gösteren olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
v. Üründe kullanılan ip ürünlerin TS EN 71-2+A1:2014-04 Standartları gereğince Yanmazlık deneyi olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
w. Üründe kullanılan ip malzemelerin AfPS GS 2014:01 normuna uygun PAH testi sonucunu gösteren olumlu Türkçe test raporu, ihale dosyasında sunulacaktır. Rapor Türk Akreditasyon Kurumu tarafından onaylı laboratuvardan alınmış olmalıdır.
x. Yüklenici firmanın sahip olduğu TSE EN 1176-2 belgesinin malzeme içeriğinde “Polietilen ürünler için de geçerlidir.” ibaresinin bulunması zorunlu olup ayrıca polietilen salıncak oturağı için TSE laboratuvar onaylı muayene ve deney raporları, teklif dosyasında idareye sunulmalıdır.
y. Yüklenici firmanın sahip olduğu TSE EN 1176-2 belgesinin malzeme içeriğinde “Polietilen ürünler için de geçerlidir.” ibaresinin bulunması zorunlu olup ayrıca Ebeveyn salıncak oturağı için TSE laboratuvar onaylı muayene ve deney raporları, teklif dosyasında idareye sunulmalıdır.
z. Yüklenici firmanın sahip olduğu TSE EN 1176-2 belgesinin malzeme içeriğinde “Polietilen ürünler için de geçerlidir.” ibaresinin bulunması zorunlu olup ayrıca İkiz salıncak oturağı için TSE laboratuvar onaylı muayene ve deney raporları, teklif dosyasında idareye sunulmalıdır.
aa. ÜRETİCİ ÜRÜN SORUMLULUK SİGORTASI (Tasarım-Üretim ve montaj hatalarından dolayı oluşabilecek kazalar sebebiyle idareye açılabilecek tazminat davalarını karşılamak üzere kaza başına en az 2.000.000.00 TL teminat bedeli içeren sigorta poliçesi ihale dosyasında sunulacaktır.)
bb. Montaj işleri tamamlandıktan sonra ürünler, TSE uzmanı tarafından kontrol ettirilecektir. Tüm masraflar yüklenici tarafından karşılanacaktır.
cc. İdaremiz tarafından oluşturulan teknik şartnamede talep edilen tüm test ve deney raporları ihale dosyasında sunulacaktır.
İstekliler teklif edilecek ürünlerden 15. Kalemde yer alan 3 Kuleli 3 Kaydıraklı Kaya Figürlü Oyun Grubu ve 36. Kalemde yer alan Ebeveyn Salıncak’dan 1’er adet numuneyi ihale tarihinden 1 gün önce mesai saati bitimine kadar İdarenin göstereceği alana montaj yapacaktır.
Mevcut teknik şartnamede , idaremizin almayı amaçladığı ürünlere ait teknik özellikler, teknik çizimler, resimler , görüntüler vb. detaylar belirtilmiştir. İdaremiz ; oluşturduğumuz teknik şartnamede yazılı esaslara uymak şartıyla benzeri görüntüde “VEYA DENGİ” ürünler alabilir. Teknik şartnamede yazılı ölçüler min.ölçüler olup max.ölçüler serbest bırakılmıştır.( bkz MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 30.03.2009-RESMİ GAZETE SAYISI :27159/ mükerrer , RESMİ GAZETE TARİHİ :04.03.2009-Madde )
4.3.2. Tedarik edilecek malların numuneleri, katalogları, fotoğrafları ile teknik şartnameye cevapları ve açıklamaları içeren doküman:
İstekliler teklif edilecek ürünlerden 15. Kalemde yer alan 3 Kuleli 3 Kaydıraklı Kaya Figürlü Oyun Grubu ve 36. Kalemde yer alan Ebeveyn Salıncak’dan 1’er adet numuneyi ihale tarihinden 1 gün önce mesai saati bitimine kadar İdarenin göstereceği alana montaj yapacaktır.
5.Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.
7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
7.1. İhale dokümanı, idarenin adresinde görülebilir ve 250 TRY (Türk Lirası) karşılığı SEYHAN İLÇE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İHALE ŞUBESİ adresinden satın alınabilir.
7.2. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları veya EKAP üzerinden e-imza kullanarak indirmeleri zorunludur.
8. Teklifler, ihale tarih ve saatine kadar SEYHAN İLÇE BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜD. İHALE ŞUBESİ adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.
9. İstekliler tekliflerini, mal kalem-kalemleri için teklif birim fiyatlar üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle her bir mal kalemi miktarı ile bu mal kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.
10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (yüz yirmi) takvim günüdür.
12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
13. Diğer hususlar:
İhale, Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenmeksizin ekonomik açıdan en avantajlı teklif üzerinde bırakılacaktır.
Sıra No
Açıklama
Birimi
Miktarı
1
ÇOK FONKSİYONLU OYUN GRUBU
adet
1
2
3 KAYDIRAKLI AHŞAP KAPLI KOMPOZİT OYUN GRUBU
adet
1
3
AHŞAP KAPLI KOMPOZİT EBEVEYN SALINCAK
adet
1
4
AHŞAP KAPLI KOMPOZİT TAHTAREVALLİ
adet
1
5
2 KAYDIRAKLI MODÜLER TIRMANMA
adet
1
6
3 KAYDIRAKLI MODÜLER TIRMANMA
adet
1
7
4 KAYDIRAKLI ROBOT FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
2
8
5 KAYDIRAKLI ROBOT FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
9
3 KAYDIRAKLI TREN FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
10
3 KULELİ 4 KAYDIRAKLI TREN FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
11
4 KULELİ 4 KAYDIRAKLI TREN FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
12
5 KAYDIRAKLI TREN FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
13
4 KAYDIRAKLI ORMAN FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
14
3 KULELİ 3 KAYDIRAKLI HAYVAN FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
15
3 KULELİ 3 KAYDIRAKLI KAYA FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
16
PRAMİT ÇATILI 6 KAYDIRAKLI OYUN GRUBU
adet
2
17
7 KULELİ 5 KAYDIRAKLI FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
18
3 KULELİ 4 KAYDIRAKLI KALE FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
19
5 KULELİ 4 KAYDIRAKLI KALE FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
20
7 KULELİ 5 KAYDIRAKLI KALE FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
21
7 KULELİ 7 KAYDIRAKLI KALE FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
22
3 KULELİ 3 KAYDIRAKLI ŞAPKA ÇATI FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
23
3 KULELİ 4 KAYDIRAKLI ŞAPKA ÇATI FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
1
24
4 KULELİ 5 KAYDIRAKLI ŞAPKA ÇATI FİGÜRLÜ OYUN GRUBU
adet
9
25
2 KULELİ 4 KAYDIRAKLI KLASİK OYUN GRUBU
adet
1
26
3 KULELİ 4 KAYDIRAKLI KLASİK OYUN GRUBU
adet
1
27
TÜP KAYDIRAKLI TIRMANMA OYUN GRUBU
adet
2
28
KÜP TIRMANMA OYUN GRUBU
adet
1
29
BURGULU TIRMANMA OYUN GRUBU
adet
1
30
İPLİ+DUVAR TIRMANMA
adet
1
31
2 Lİ KLASİK SALINCAK
adet
55
32
2 Lİ MOTOR FİGÜRLÜ SALINCAK
adet
2
33
2 Lİ MOTOR FİGÜRLÜ TEKLİ KLASİK SALINCAK
adet
2
34
4 LÜ KLASİK SALINCAK
adet
2
35
2 Lİ MOTOR FİGÜRLÜ 2 Lİ KLASİK SALINCAK
adet
1
36
EBEVEYN SALINCAK
adet
3
37
İKİZ SALINCAK
adet
1
38
İP TIRMANMALI KLASİK SALINCAK
adet
3
39
İP TIRMANMALI MOTOR FİGÜRLÜ OTURAK SALINCAK
adet
1
40
İP TIRMANMALI İKİZ OTURAK SALINCAK
adet
1
41
HAYVAN FİGÜRLÜ TAHTAREVALLİ
adet
65
42
ATLI DÖNENCE
adet
2
43
UÇAN DÖNENCE
adet
7
44
OVAL BARFİKS
adet
1
45
POLİETİLEN TUTAMAKLI BARFİKS
adet
1
46
YETİŞKİN SPOR KONDİSYON ALETİ 6 LI
adet
12
47
SALINCAK OTURAĞI
adet
10
48
TAHTERAVALLİ OTURAĞI
adet
10
49
100 LÜK DALGALI
adet
5
50
100 LÜK DÜZ
adet
5
51
100 LÜK SAĞA EĞİK
adet
2
52
100 LÜK SOLA EĞİK
adet
2
53
100 LÜK 2 Lİ DÜZ
adet
2
54
150 LİK DALGALI
adet
5
55
150 LİK DÜZ
adet
5
56
150 LİK SPİRAL
adet
5
57
150 LİK 2 Lİ DÜZ
adet
2
58
150 LİK 2 Lİ SAĞA
adet
1
59
200 LÜK SPİRAL
adet
5
60
200 LÜK DÜZ
adet
5
61
250 LİK SPİRAL
adet
2
62
KAUÇUK
metrekare
2.000